Ammattimainen ote vakuutti toisen ammattilaisen

Maarit ja Tero Mäkäräinen etsivät tekijää pesutilojen remontointiin. Remontti laaja, mutta valmistui Remisterin käsissä suunnitelmien ja aikataulujen mukaan. Lopputulos näyttää upealta ja palvelee aktiivisen perheen tarpeita.

Mäkäräisten perhe asuu 1950-luvun rintamamiestalossa Jyväskylän Köhniöllä. Perheeseen kuuluu vanhempien, Maaritin ja Teron lisäksi kaksi kouluikäistä poikaa Jasse ja Santtu, sekä perheen koira, kooikerhondje Allu.

Tarve kylpyhuone- ja saunaremontille syntyi asuntokauppojen jälkeen paljastuneista kosteusvaurioista. Mäkäräiset purkivat vanhat pesutilat talkoovoimin ja selvittivät vauriot, jonka jälkeen alkoi remontin suunnittelu.

“Remister tuli esiin hyvin pitkälti vahingossa”, Tero muistelee. Remister oli käynyt keskustelemassa keittiöremontista Maaritin äidin kanssa, joka oli tiedustellut yrityksen mahdollisuuksista toteuttaa kylpyhuoneremontteja – tyttärensä tarvetta silmällä pitäen. “Samana päivänä ilmestyi Remisterin Urrion Rami tuohon pihaan ja alettiin käymään asiaa läpi”, Tero kertoo.

Suunnittelija vakuutti ammattitaidollaan

Remisterin ote projektiin ja asiakkaaseen vakuutti rakennusalalla itsekin työskentelevän Teron. Asioita käytiin läpi ajan kanssa ja ehdotetut ratkaisut olivat hyviä. Remontin kokonaishinnan sai tietoon heti aluksi ja se oli hyvin perusteltu. “Suoraselkäistä, rehellistä ja kiertelemätöntä”, Tero summaa.

Remontin kohteena ollut tila oli todella matala ja kohtuullisen ahdas, mikä aiheutti haasteita suunnitteluun. “Suunnitelmat muuttuivat moneen otteeseen. Mietittiin, miten tästä saataisiin sekä rakenteellisesti toimiva että hyvä käyttää.”

Onnistuneella suunnittelulla ja ideoinnilla tilasta saatiin Mäkäräisten käyttötarpeita palveleva kokonaisuus. Sauna on tilava ja suihkutilan säilytysratkaisut toteutettiin hyllyjen sijaan syvennyksellä.

“Saunaan menee viisi aikuista miestä ihan heittämällä, mikä tuntui aluksi täysin mahdottomalta ajatukselta. Samassa tilassa on pukuhuone ja suihku. Pienen suihkun viereen seinään on ideoitu kivetty ja valaistu shampoosyvennys.”

Erityisen tyytyväinen täytyy olla saunaan

Kylpyhuone ja sauna toteutettiin kivimäisellä ja karkealla teemalla. Materiaaliratkaisuiksi valittiin kautta linjan hieman perinteisistä poikkeavia vaihtoehtoja. Myös kiuas on erikoinen.

“Meillä oli aiemmin puukiuas. Päätettiin, että jos otetaan sähkökiuas, sen pitää olla hyvä. Jokainen, joka meillä on käynyt saunassa, on ollut löylyistä ihmeissään. Kiukaan valinta onnistui täydellisesti!”

Uudet pesutilat ovat kovassa käytössä. Mäkäräisillä sauna lämmitetään vähintään viisi kertaa viikossa. Kaikki, perheen Allu-koiraa myöten, viihtyvät lauteilla. “Jos suihkuhuoneen ovi on auki, niin Allu on lauteilla”, Tero nauraa.

Takuu on tärkeä asia

Remisterin toiminnassa Mäkäräiset kiittävät remontin organisointia aina suunnitteluvaiheesta loppusilauksiin. Laaja ja iso remontti valmistui sovitusti. Myös työlle ja materiaaleille myönnetty takuu on tärkeä asia.

“Meillä oli täällä tekevä kaveri. Teki valmistelut älyttömän hyvin, tuli aamulla tänne kuin nakutettuna samaan aikaan – oikeat kamppeet mukana – ja lähti työmaalta pois just silloin kun piti.

Tänään, kun tulin kotiin, meillä oli Remisterin auto tuossa pihassa. Kylpyhuone on ollut käytössä jo jonkin aikaa, mutta osa LED-valoista oli sipannut. Ilmoitin asiasta, niin mies oli täällä nopeasti korjaamassa vikaa.”

Haastattelu: Suomen Asiakaskokemukset

Kategoriat: Kokemuksia Avainsanat: , , , , , ,