Ammattimaisella suunnittelulla rintamamiestaloon päivitettiin nykypäivän toiminnallisuudet

Heljä ja Arto Syren hankkivat itselleen rintamamiestalon, jota he ovat sen jälkeen remontoineet ahkerasti. Ensin toteutettiin laaja remontti asuinkerroksiin ja viimeisimpänä täysin uusittu kylpyhuone ja sauna talon kellariin.

”Nämä tämmöiset vanhemmat rintamamiestalot ovat tietyllä tavalla kriittisiä, että siihen pitää olla omistautunut remontin tekemiselle ihan oikeasti – helposti voi epäonnistua”, Arto toteaa.

Syrenit lähtivät niin sanotusti pystymetsästä remontoimaan ja etsivät kumppania toteuttamaan remontin avaimet käteen periaatteella. Tarkoitus oli tehdä talosta toiminnallinen koti eläkepäiville. Rintamamiestalossa tilaa on rajallisesti ja siihen etsittiin erilaisilla ratkaisuilla helpotusta.

”Pari vuotta sitten tehtiin kaksi kerrosta tähän rintamamiestaloon. Tehtiin tämä asuinkerros ja sitten yläkerta. Se remontti onnistui meidän mielestä oikein hyvin ja haluttiin jatkaa saman remontointiliikkeen kanssa.”, kertoo Heljä.

20170427-Syren-3-©Jani-Rutanen

20170427-Syren-11-©Jani-Rutanen

20170427-Syren-4-©Jani-Rutanen

20170427-Syren-6-©Jani-Rutanen

”Ei olisi tullut mieleenkään itsellä mitä kaikkea sitä voisi tehdä”

Rintamamiestalo on hyvin perisuomalainen ja vuosien saatossa niitä on remontoitu sekä onnistuneesti, että epäonnistuneesti. Kauhutarinat epäonnistuneista remonteista kulkevat vahvoina. Ammattimaisella suunnittelulla ja toteutuksella nämä kauhutkokemukset voidaan kuitenkin välttää helposti.

”Arvostan tosi paljon ensinnäkin sitä suunnittelua ja sit yhdessä ammatti-ihmisen kanssa pystyi tekemään valinnat. Et se miellyttää silmää ja miellyttää joka suhteessa. Se ei ole pelkästään että vaihdetaanpa laatat.”, toteaa Heljä heidän remontistaan.

Syrenit halusivat luoda lisää toiminnallisuutta ja lisätilaa asumiselle remontoimalla kellarikerrokseen peseytymistilat. Värivalinnoilla, valaistuksella sekä kalusteiden huolellisella suunnittelulla tilasta saatiin upea, vaikka haasteena olikin kellarin matala huonekorkeus.

20170427-Syren-18-©Jani-Rutanen

20170427-Syren-17-©Jani-Rutanen
20170427-Syren-14-©Jani-Rutanen

20170427-Syren-21-©Jani-Rutanen

Käsityöläisyys ja yhteistyö Remisterin vahvuutena

”Edelleen vielä painotan sitä että se työn jälki, että ne hyvin suunnitellut materiaali ovat paikallaan. Että ne on sitten hienosti viimeistellysti kaikki, että ei mistään paikasta näy se että olisi hutiloitu”, toteaa Arto Remisterin asentajasta.

Heljä jatkaa ”Oltiin kyllä tosi tyytyväisiä asentajan työhön. Hän sanoikin että hän on käsityöläinen ja nauttii siitä että saa tehdä hyvää jälkeä.”

Yhteistyö asiakkaan, asentajan sekä suunnittelijan välillä onkin Remisterin vahvuus. Tavoite on tehdä asiakkaalle mahdollisimman vaivattomia remontteja, kuitenkin niin että asiakas itse saa tehdä lopulliset valinnat. ”Jos ajattelee sitä että olisi itse palastellut tämän urakan, että olisi joutunut sähkö- ja putkiurakoitsijoiden kanssa hoitamaan nämä, niin ei siitä olisi tullut mitään.”, toteaa Arto.

Remisterille on kunnia-asia hoitaa hommat alusta loppuun laadukkaasti ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Heljä kertaa koko prosessia: ”Jotenkin Osmo (remonttisuunnittelija) sanoi jännästi, et kohtelu ei muutu sen jälkeen kuin nimet on paperissa. Ja minulle jäi se mieleen, että kun monesti tuntuu kun myyjä tulee ja myy jotain niin kun saat nimet paperiin niin sen jälkeen kohtelu tosiaankin hieman muuttuu. Ja pidin tämän mielessä ja täytyy sanoa että kohtelu ei ole muuttunut. Tehdään alusta loppuun saakka ja hoidetaan asiakassuhde hyvin niin siitä jää hyvä mieli.”

20170427-Syren-27-©Jani-Rutanen

20170427-Syren-26-©Jani-Rutanen

20170427-Syren-23-©Jani-Rutanen

20170427-Syren-20-©Jani-Rutanen

20170427-Syren-16-©Jani-Rutanen

20170427-Syren-13-©Jani-Rutanen

Kategoriat: Kokemuksia Avainsanat: , , , ,