Anoppilasta omannäköiseksi kodiksi

– Enää ei tunnu siltä, että asuisi anoppilassa, Heikki toteaa katsellessaan lattiasta kattoon remontoitua kotia.

ELLA JA HEIKKI ovat keskisuomalaisia paluumuuttajia. Viisi vuotta meni maailmalla, mutta vuonna 2020 pariskunta palasi takaisin kotikonnuilleen.

– Tämä on minun lapsuuden kotini, joka on rakennettu 30 vuotta sitten. Monien mutkien kautta päätimme muuttaa takaisin ja teetimme remontin Remisterillä, Ella kertoo.

Omakotitalossa on remontoitu sisällä kaikki muut paitsi ikkunat, takka ja leivinuuni. Samalla ulkona remontoitiin myös katto. Yhteensä omakotitalon remontti kesti 2,5 kuukautta.

– Meille annettiin mahdollisuus asua talossa remontin aikana, mutta halusimme olla poissa tieltä ja olimme vuokralla kerrostaloasunnossa. Aika meni onneksi nopeasti ja perjantaisin kävimme aina katsomassa, miten remontti on edennyt. Ja etenihän se hurjalla vauhdilla, kun Remister pystyi remontoimaan monta huonetta samaan aikaan, Heikki muistelee.

REMONTTIPROJEKTI KÄYNNISTYI, kun Ella otti yhteyttä Remisteriin. Lasse ja Annika Asmundela tulivat käymään, mittasivat tiloja ja kartoittivat pariskunnan toiveita.

– Suunnittelukäynti kesti useamman tunnin ja siitä viikon tai parin päästä kävimme Remisterin toimistolla Jyväskylässä. Siellä Annika esitteli meille tekemiään remonttisuunnitelmia, materiaaleja ja värejä. Olimme todella tyytyväisiä. Annika oli hienosti löytänyt sen, mistä me tykkäsimme ja minkä tyylisen kodin halusimme, Ella kiittelee.

Pariskunta halusi nimenomaan ulkopuolisen suunnittelijan, joka ei ollut ikinä ennen käynyt talossa. Tällöin hän näkisi paremmin, mikä on toimivaa ja mikä ei. Eivätkä suunnitelmiin vaikuttaisi liikaa se, miltä talo näytti, kun se oli vielä Ellan lapsuudenkoti.

”Remisteristä tuli hyvä ja luottavainen olo jo ensimmäisessä tapaamisessa. He ottivat asiat tosissaan ja käyttivät paljon aikaa mittaamiseen ja suunnitteluun.”

REMONTISSA PARASTA oli stressittömyys. Ellan ja Heikin ei tarvinnut missään vaiheessa selvitellä mitään asioita tai huolehtia mistään. Jos remonttimiehellä oli kysyttävää, hän soitti pariskunnalle ja piti heitä tilanteen tasalla.

– Luotimme Remisterin ammattitaitoon. Totesimmekin remonttimiehelle, että hän on ammattilainen ja osaa tehdä parhaat ratkaisut. Jos ratkaisu miellyttää hänen silmäänsä, on lopputulos varmasti hyvännäköinen myös meidän mielestämme, Heikki toteaa.

Erinomainen työn jälki, hyvät materiaalit, kodin viihtyisä yleisilme sekä miellyttävä asiakaspalvelu ovat asioita, joista Remister saa eniten kiitosta Ellalta ja Heikiltä.

– Kokonaisuus on todella hyvä. Myös keittiö ja kylpyhuone ovat suosikkejani, ja alkuperäinen budjetti piti hyvin paikkansa, Heikki kiittelee.

Remonttisuunnittelijoiden pöydältä:

”Vielä parempaa kuin paperilla”

Remontti- ja sisustussuunnittelija Annika Asmundelalla on haikea, mutta onnellinen olo. Suuri urakka on saatu päätökseen ja asiakas on enemmän kuin tyytyväinen.

– On ihanaa nähdä valmiina se, mitä olet itse suunnitellut ja miten hyvää työn jälki oikeasti on. Kaikki näyttää valmiina vielä hienommalta kuin paperilla, se on mahtavaa, Annika ihastelee.

Samaan yhtyy myös Remisterin yrittäjä, remonttisuunnittelija Lasse Asmundela.

– Kokonaisuus oli iso ja siihen kuuluivat myös keittiö ja pesutilat. Siksi päätimme Annikan kanssa kääriä hihat yhdessä remonttisuunnittelussa. Parasta tässä on kokonaisuus. Mihin tahansa asunnossa katsoo, niin ei voi kuin hymyillä, Lasse toteaa mielissään.

Annikan ammattitaitoa on tuoda jokaiseen remonttiin jokin pieni lisämauste, jokin rohkea valinta. Ellan ja Heikin kodissa se on WC:n värikäs tapetti, joka viimeistelee näyttävän kokonaisuuden.

Kategoriat: Kokemuksia Avainsanat: , , , , , , ,