”Kylppäri- tai saunaremonteista kuulee niitä kauhutarinoita, mut ei kyllä mitään sellaista ollut meillä, vaan päinvastoin.”

Liinan haaveena on aina ollut kaksikerroksinen asunto, jossa olisi kylpyamme. Nykyään Antilan kolmihenkinen perhe asuukin haaveillussa asunnossa. Ennen remonttia amme kuitenkin puuttui ja muutoinkin kylpyhuone sekä sauna kaipasi uudistamista. Remister toteutti Antiloiden kylpyhuoneremontin avaimet käteen -periaatteella ja ”lopputulos oli hyvä”.

Jo asunnon oston yhteydessä oli tiedossa, että remontteja on tulossa. Lopullinen tarve remontille syntyi kuitenkin hieman yllättäen, kun vanha kylpyhuone oli tullut tiensä päähän.

– Se idea oikeastaan lähti siitä, että menin suihkuun joku lauantaiaamu ja jäi pala laattaa jalan pohjaan. Ajattelin että jaha – tarttis varmaan tehdä jotain, kertaa Petri remonttia edeltävää aikaa.

Ennen remonttia Antilat etsivät tietoja eri firmoista ja olivat yhteyksissä muutamaan paikkaan. Remisterillä on netissä kätevästi ne lomakkeet, joiden kautta voi pyytää remonttisuunnittelijan kylään tutustumaan, hän jatkaa. Remonttisuunnittelija Antti Pirinen vieraili Antiloilla ja teki suunnitelman remontista sekä kuluista, jonka pohjalta Antilat valitsivat Remisterin.

– Päätös oli sitten loppujenlopuksi aika helppo loppuviimeinen. Kun oli hyvät suunnitelma valmiina, niin ei kyllä enää hirveästi tarvinnut miettiä.

Antila-16

Ammeen mahduttaminen kapeaan kylpyhuoneeseen haasteena, mutta lopputuloksena remonttisuunnittelijan avulla käytännöllinen kylpyhuone.

Antila-1

– Liinan haave kylpyammeesta piti myös toteuttaa, koska kun kotoa se aiemmin puuttui niin reissussa aina piti sitten valita majoitus sen mukaan että huoneessa on amme, kertoo Petri.

Kylpyhuoneen tilaratkaisu oli haasteellinen, koska tila on pitkulaisen mallinen. Aiemmin vasemmalla sivustalla oli kaksi erillistä suihkua, joista toinen oli lähinnä turhan tavaran säilytystilana. Toiveina remontissa oli lisätä tilaan kylpyamme sekä nykyaikaistaa sauna mm. upotettavalla kiukaalla. Eniten päänvaivaa aiheutti kylpyammeen mahduttaminen tilaan, mutta Antilat antoivat lähes vapaat kädet Remisterin remonttisuunnittelija Antti Piriselle.

– Antti kävi tässä ekalla kerralla katsomassa tilat ja mittailemassa. Sitten tuli myöhemmin suunnitelmien kanssa, kertoo Liina. Ja oli kyl viimeisen päälle ammattilainen. Huomasi että on tehnyt ennenkin, täydentää Petri.

Remonttisuunnittelijan avustuksella tilaan löydettiin sopivan kokoinen ja näköinen kylpyamme. Alunperin ajatuksissa oli vain yksi suihku ammeen päälle, mutta suunnitelmassa ammeen viereen mahdutettiin myös erillinen suihku. Näin kylpyhuoneeseen saatiin käytännöllinen tilaratkaisu ja järkevällä suunnittelulla päästiin eroon hukkaneliöistä. Saunan puolelle visioitiin upotettavan kiukaan lisäksi mm. himmennettävät spottivalot.

Kauhutarinoita kylpyhuoneremonteista kuulee usein, mutta Antilat yllättyivät kuinka kivuttomasti remontti oli ohi kuudessa viikossa.

Antila-17

Antiloiden kylpyhuone sijaitsee toisessa kerroksessa eli remontin aikana tavaraa kulki paljon asunnon lävitse, mutta Remisterin remonttiasentajat suojasivat kulkureitin hyvin.

– Yllättävän vähän oli pölyä ja moskaa muualla asunnossa, oikeastaan ainoa haittapuoli remontissa oli, että piti muualla käydä pesulla, toteaa Liina.

Koko projekti oli ohi kuudessa viikossa. Välillä aikataulusta jopa kirittiin, mutta loppuvaiheessa haasteita toi suihkun putkien asennus sekä laattojen kuivuminen. Lopulta alkuperäinen aikataulu piti kuitenkin.

– Tietysti se että tiedettiin koko ajan missä vaiheessa mennään. Hyvin kyllä infottiin. Sitähän monesti kuulee just kylppäri- tai saunaremonteista niitä kauhutarinoita, että miten on tuplaantunut hinnat ja venynyt kuukausilla ja mitä kaikkea näitä on. Mut ei kyllä mitään sellaista ollut meillä, vaan päinvastoin, lopettaa Petri.

– Jos ja kun tehdään seuraavaan seuraavaa remonttia, niin kyllä varmaan Remister on ihan kärkipäässä siinä mitä mietitään sitten. Sen verran ainakin minä oon tosi tyytyväinen kaikkeen, kertaa Petri. Liina jatkaa kuin yhdestä suusta ”Kaikki meni tosissaan niin kuin oli sanottu, että se menee ja aikataulut sekä hinta piti. Lopputulos oli tosi hyvä.”.

Antila-7

Antila-11

Antila-13

Antila-15

Videohaastattelut:

Kategoriat: Kokemuksia Avainsanat: , , , , ,