Hyvää työnjälkeä ja ammattitaitoisia työntekijöitä

Martti ja Hilkka Leinonen teettivät 70-luvulla rakennettuun omakotitaloonsa täyden kylpyhuone- ja saunaremontin. Talon alkuperäiset pesutilat päivitettiin Remisterin toimesta nykyaikaan avaimet käteen -periaatteella.

Leinosten Jyväskylän Heinälammella sijaitsevan omakotitalon historia ulottuu 70- ja 80-luvun vaihteeseen. Aikoinaan iltatöinä hartiapankkivoimin itse rakennetusta talosta on vuosien saatossa pidetty hyvää huolta.

– Pikkuhiljaa on aina tehty näitä uudistuksia, kuten kattoremontti. Lämmitys on muutettu noin 10 vuotta sitten kaukolämpöön. Aina on pyritty parantamaan ja pitämään taloa hyvässä kunnossa.

Nyt uudistusvuorossa olivat alkuperäiskunnossa olleet sauna ja kylpyhuone. Remontin suunnitteluun ja toteutukseen kumppaniksi valikoitui Remister, johon Leinoset päätyivät ystäviensä suosittelun kautta.

– Oltiin ystävillä kylässä tuolla Keljonkankaalla ja he rupesivat puhumaan, kun kyseltiin heidän remontista, että kuka on tehnyt. Todettiin, että jälki oli hyvää ja hekin olivat samaa mieltä, että mitään ongelmia ei ole ollut.

Alkusuunnittelu tärkeässä osassa

Kun kaupat oli solmittu Remisterin Tuukka Ulvilan kanssa, pääsi projekti alkamaan. Alussa tärkeää osaa näytteli suunnittelu. Remisterin työnjohtaja kävi tarkastamassa kohteen ja keskustelemassa Leinosten kanssa siitä, miten projekti etenee. Martti Leinonen nostaa suunnittelun tärkeäksi osaksi kokonaisuutta: “Se on perusta koko hommalle.”

Myös pintojen ja kalusteiden suunnittelu tehtiin yhdessä Remisterin kanssa. Kaikki materiaalit tilattiin ja toimitettiin Remisterin toimesta – aina lauteita ja Harvian puulämmitteistä kiuasta myöten.

– Aika paljolti oltiin Tuukan kanssa samaa mieltä, että tämmöisiä laitetaan. Luotettiin hänen arvostelukykyynsä siinä, mikä sopii parhaiten. Ainoastaan saunan paneelit vaihdoin erilaisiin, mutta Tuukkakin sanoi, että se oli ihan oikea ratkaisu. Aika hyvin osui kyllä nappiin!

“Kun luottamus on molemminpuolinen, hommakin on sen mukainen”

Remisterin työssä Leinoset arvostavat luotettavuutta ja tarkkuutta. Pesutilojen remontointi haluttiin tehdä varman päälle – kun kyseessä on asunnon tärkein kohde, ei riskejä ole varaa ottaa.

– Pesuhuoneessa on niin paljon kiinni, että jos se menee pieleen, siinä on sitten ikuinen riesa.

Remonttivaiheen sujuvuuden osalta Leinoset nostavat esiin erityisesti Remisterin kokonaisvastuun, sekä ammattimaisen palvelun. Sähkö- ja putkimiehet olivat paikalla silloin, kun heitä tarvittiin ja palvelu oli kautta linjan ystävällistä.

Millin tarkkaan työhön Rautpohjan Valmetilla aikoinaan tottunut Martti on vaimonsa kanssa erittäin tyytyväinen remontin lopputulokseen. “Pojille sanoinkin, kun oon seurannut tuota hommaa, että kyllä ne niin hyvin on sen tehnyt, että en ois ite tehnyt sen paremmin”, Martti naurahtaa.

– Remontin hyöty on varmasti pitkäaikainen. Jos nyt ajattelee, että talon jossakin vaiheessa esimerkiksi myy, niin tuohan on semmoinen tärkein kohde asunnossa. Kun siitä saa takuun, niin silloin se on hyvä.

– Ja kaikki on uutta ja siistiä! Voi vaikka jonkun vieraankin tuoda saunomaan.

Haastattelu: Suomen Asiakaskokemukset

Kategoriat: Kokemuksia Avainsanat: , , , , , , ,