Rohkeat valinnat viimeistelivät remontin

Musta korosteseinä keittiössä hopealasyyrilla käsiteltynä, näyttävä tapetti olohuoneessa ja kohopintainen laatta keittiön välitilassa. Kirsi Laakoli on tyytyväinen, että uskalsi tehdä rohkeita valintoja, sillä lopputulos näyttää upealta.

– Remisterin remonttisuunnittelija Annika Asmundela ehdotti meille melko rohkeita laatta-, maali- ja tapettivalintoja. Ensin ajattelin, että ne ovat liian rajuja makuuni, Laakoli muistelee ensireaktiotaan.

Hetken remonttisuunnittelijan ehdotuksia mietittyään, ne saivat vihreää valoa. Ja hyvä niin, sillä lopputulos on juuri sitä mitä pitikin: Vaaleaa ja maltillista, mutta yksityiskohtien kautta näyttävää ja sopivan särmikästä.

– Välitilan laatta on aivan ihana. Tykkään siitä kovasti ja se on vähän erilainen. Olohuoneen tapetti taas on niin hieno, etten ole vielä raaskinut laittaa seinälle edes tauluja.

Yksi kohokohdista on keittiön musta seinä. Aiemmin sitä koristi kirsikan värinen yläkaappi sekä valkoinen lasikuitutapetti, mikä oli helppo pinta pitää puhtaana, kun lapset olivat pieniä. Nyt materiaalivalintoja haluttiin kuitenkin tuoda lähemmäs nykypäivää.

– Seinä näytti melko raskaalta värin ja yläkaapin vuoksi. Kysyin Annikalta, laitetaanko siihen samaa harmaata sävyä, mitä on olohuoneessakin. Annika totesi heti, että se on liian pliisu vaihtoehto ja ehdotti mustaa seinää hopealasyyrilla. En osannut itse edes kuvitellakaan sellaista vaihtoehtoa.

Lopputulos on todella onnistunut. Lisäksi seinä valaistiin näyttävästi asentamalla ylös epäsuoraksi valaistukseksi ledilista.

Luottamus oli yksi tärkeimmistä kriteereistä, kun Laakolit valitsivat remonttiyritystä.

– Laitoin sähköpostilla tarjouspyyntöjä useaan yritykseen. Remister oli ainoa, joka vastasi ja vieläpä nopeasti ja vakuuttavasti. Heidän remonttisuunnittelijansa tuli käymään meillä jo parin viikon päästä, Kirsi Laakoli kertoo.

Ensimmäisenä Remister remontoi alakerran kylpyhuoneen, saunan ja pukeutumistilan. Sen jälkeen uusittiin yläkerrassa pinnat, vaihdettiin väliovet sekä tehtiin yläkerran suihkutilasta WC, jonne saatiin myös tilava säilytyskaappi siivoustarvikkeille. Nyt viimeisimpänä remontoitiin keittiö sekä uusittiin yläkerran lattiapinnat.

– Remister teki, mitä oli luvannut ja remontti alkoi silloin, kun olimme sopineet. Se myös valmistui sovitussa aikataulussa. Lisäksi saimme koko ajan väliaikatietoja siitä, miten remontti etenee. Meidän ei tarvinnut tehdä muuta kuin tyhjentää keittiön kaapit.

Kategoriat: Kokemuksia Avainsanat: , , , , , ,