4 vinkkiä viihtyisän kodin suunnitteluun – unelmat todeksi!

1. Unelmat paperille

Lapset ovat hyviä unelmoimaan mielikuvituksellisesti. Miksi me aikuiset olemme usein niin rajoittuneita ettemme osaa tai uskalla unelmoida?

Millainen rentoutumispaikka unelmiesi sauna olisi? Millainen unelmien keittiösi voisi olla? Millainen värimaailma sopii mihinkin huoneeseen ja uskaltaako tehosteseiniä käyttää? Älä turhaan rajoita itseäsi – tässä vaiheessa kaikki on mahdollista!

Viihtyisä koti lähtee unelmista! Inspiraatiota unelmille voi hakea esimerkiksi sisustuslehdistä tai instagramista. Yksi hyvä tapa on myös kerätä inspiroivia kuvia Pinterestiin itselleen talteen. Perinteinen kynä ja paperi ei myöskään ole huono vaihtoehto kirjata tai jopa piirtää unelmiesi kotia. Oli tapa mikä hyvänsä niin ala jo tänään kirjaamaan visioitasi – olet heti askeleen lähempänä unelmiasi.

2. Tarpeet esiin

Tiskikone on hankala täyttää ja tyhjentää lattian rajassa, työpisteellä voisi olla parempi valaistus, makuuhuone piristyisi uusilla tapeteilla, kylpyhuone on yksivärisenä vähän tylsä..

Unelmien pohjalta on helppo lähteä kartoittamaan niitä asioita mitä pitäisi ja voisi konkreettisesti tehdä. Vielä ei kannata liikaa keskittyä siihen onko jokin asia mahdollista. Tee rohkeasti lista niistä asioista, jotka kaipaavat muutosta nykyisessä asunnossasi. Alku saattaa olla hankala, mutta mitä enemmän kotiaan tarkastelee kriittisesti niin tarpeita varmasti löytyy.

3. Suunnitelma on avain onnistuneeseen toteutukseen

Usein unelmat ja tarpeet ovat ristiriidassa mahdollisuuksien kanssa, mutta asiantuntevalla suunnittelulla näitä haasteita voidaan ratkaista. Yksin suunnitellessa ihmismieli rajoittaa luovuutta ja erilaisia vaihtoehtoja. Remontointi on kuitenkin luovaa toimintaa, jossa mahdollisuuksia on enemmän kuin osaat kuvitellakaan. Ammattilaisen apu voi olla korvaamaton, jotta unelmat eivät jää vain ideoiksi paperille.

4. Silmää miellyttävät materiaalit ja värit ammattilaisen avulla

Melamiinipintaiset- vai maalatut ovet keittiöön; lauteet kuusesta, männystä vaiko lämpökäsitelystä tervalepästä ja entä kuinka LED valojen värilämpötila vaikuttaa kodin värimaailmaan?

Viihtyisän kodin kruunaa laadukkaat ja kauniit materiaalit sekä kaunis väriharmonia. Kuulostaako monimutkaiselta? Haasteena materiaalien valinnassa on vaihtoehtojen määrä ja niihin liittyvä nippelitieto. Remontin suunnittelussa iskee helposti ahdistus vaihtoehtojen paljoudessa. Eri vaihtoehtojen ominaisuuksien selvittelyyn ja yhteensopivuuteen saattaa tuhrautua tunteja, kun ammattilainen tiivistää ne sinulle hetkessä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Remister tarjoaa ilmaisen remonttisuunnittelijan vierailun, jossa käydään lävitse unelmiasi ja tarpeitasi. Näiden pohjalta ammattitaitoiset suunnittelijamme tekevät sinulle tarjouksen töistä, tarvikkeista, remontin kestosta sekä mahdollisesta aloitusajasta. Suunnitelukäynti vie aikaa 1-4 tuntia ja se ei vielä sido sinua mihinkään.

Olipa kyse koko talon remontoinnista tai vaikka vain pienen wc:n uudistamisesta niin tilaa heti ilmainen suunnittelukäynti niin autamme sinua tekemään kodistasi entistä viihtyisämmän!

https://remister.fi/suunnittelukaynti

Kategoriat: Ajankohtaista Avainsanat: , , , ,