Mitä maksaa remontointi – remontin hinta?

”Mitä tämä kaikki sitten maksaa?” on yksi yleisimpiä meiltäkin kysyttyjä kysymyksiä. Remontin hinta koostuu monesta asiasta, kuten remontoitavan tilan koosta, olemassa olevista rakenteista, käytettävistä materiaaleista ja ammattiihmisten työstä. Myös vanhan tekniikan (LVIS -tekniikka, kodinkoneet jne.) hyödyntäminen tai vaihtaminen vaikuttaa oleellisesti kustannuksiin. Hyvä ja halpa ei kulje remonttihommissa käsikädessä.

Se joka pystyy tarkan hinnan antamaan esimerkiksi puhelimitse parin kysymyksen perusteella, ei todennäköisesti tiedä mitä tekee. Karkeasti esimerkiksi keittiön pintojen uudistusremontti maksaa keskimäärin 3000 – 7000 €. Hinta riippuu keittiön koosta, pintojen materiaalista, mekanismien sekä mahdollisten oheistuotteiden (kodinkoneet, allas, hana, valot, jätejärjestelmä jne.) määrästä ja laadusta. Keittiöuudistus kestää keskimäärin 2-4 työpäivää. Keittiöremontti pintojen uudistuksineen maksaa keskimäärin 10 000 – 15 000 €. Hinta koostuu kalusteista, oheistuotteista, remonttitarvikkeista ja työstä. Tilan koko ja käytettävät mekanismit ja materiaalit vaikuttavat hintaan merkittävästi. Keittiöremontti kestää keskimäärin 5-8 työpäivää.

Kylpyhuoneremontti maksaa 10 000 – 15 000 €. Kylpyhuoneessa hinta muodostuu työstä ja tarvikkeista. Kylpyhuoneessa työn osuus on keittiöremonttia suurempi, joten mahdollisen kotitalousvähennyksen osuus on myös suurempi. Kylpyhuoneremontin kesto on 8-15 työpäivää.

Saunaremontin hinta riippuu saunan koosta ja materiaalivalinnoista. Saunasta voi tehdä “vain” löylyhuoneen tai kodin “helmen”. Saunan hinta on keskimäärin 4000 – 6000 € ja saunaremontti kestää 2-5 päivää. Yleensä saunaremontti liitetään rakennusteknisistä syistä kylpyhuoneremontin yhteyteen.

Wc-remontin hinta riippuu myös paljon käytettävien materiaalien hinnasta. Keskimäärin wc:n täydellinen uudistus maksaa 4000 – 8000 € ja aikaa siihen menee 5-8 työpäivää.

Sisustusremontissa eli esimerkiksi olohuonetta tai eteistä remontoitaessa hintaan vaikuttaa olennaisesti käytettävät materiaalit ja tehtävien neliöiden ja metrien määrä.

Tarkempaa tietoa hinnoista löydät ostajan oppaasta

Remontin ostajan oppaassa käsittelemme tätäkin aihetta hieman syvällisemmin ja kerromme muunmuassa miksi remontin tekijää ei kannata valita PELKÄSTÄÄN hinnan perustella. Sen lisäksi oppaasta löytyy valtava määrä muuten remontin ostamista helpottavaa tietoa.

Lataa ilmainen opas (PDF)

Kategoriat: Ajankohtaista Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , ,